Om Hasselstadskroten

Hasselstadskroten har funnits sedan slutet av 50-talet. Fabrikör Ernst Fabiansson med bröder flyttade från södra Sandsjö i Småland till Ronneby år 1925 för att starta varsitt cementgjuteri. Ernst slog sig ner i Hasselstad,närheten till bra gjutgrus, ett strategiskt bra affärsområde var avgörande. Cementgjuteriet tillverkade cementtakpannor, rör, brunnslock m.m. Om någon behöver komplettera med nya pannor har vi 20000 i lager!

mitten på 50-talet började Ernst med bilhandel.Han sålde nya Austin och begagnat av alla sorter. Om en bil såldes kunde t.ex 10 bilar tagas i inbyte som dellikvid. Det var så bilfältet i Hasselstad uppkom. Många av de inbytta bilarna blev ståendes, de hade helt enkelt gjort sitt eller var omoderna. Bilarna som inte kunde säljas, såldes i delar det som blev över fick gå till Gotthard. Ernst Fabianssons näst yngsta barn Christer har sedan 1970 haft bilskroten som hobbyveksamhet parallellt med en 50% musiklärartjänst och 50% kantorstjänst fullt upp alltså. Sedan september 09, 2009 står jag Andreas Fabiansson för driften.

Verksamheten består i huvudsak av hämtning och skrotning av bilar, maskiner, lantbruksskrot. Försäljning av bildelar från 1940-90tal. En viss försäljning av Bilar, lastbilar, entreprenadmaskiner, traktorer, vagnar m.m.

Scroll to top